четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Силистренец сред най-добрите по шоудаун в света


Силистренецът Добромир Удрев взе участие на световното първенство по шоудаун – специализиран спорт за незрящи, състезания по който са провеждани и в Силистра, където в състава на националния отбор се класира на 9-о място от 17 участващи държави (74 мъже и жени). Първенството бе в Олбия – Сардиния, в Италия. Първенството бе прощъпулник за нашия отбор в първенство от този ранг.

Г-н Удрев е председател на Спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011” Силистра и е първият от своята общност, участвал по този вид спорт на световно първенство. Миналата година взе участие на международен турнир в Литва, а после и на европейско първенство в Полша. Важното за този спорт е, че всеки незрящ или слабо виждащ човек може да го упражнява, независимо от социално положение, пол и възраст, стига да има желание и да има къде да спортува.

През последните години Спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011” е сред най-успешните в Силистра – на национални, европейски и световни първенства в различни видове спор: шоудаун, канадка борба, стрелба с лък и лека атлетика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар