сряда, 23 октомври 2019 г.

Инженер и етнолог с обща изложба в Калипетрово


В навечерието на Димитровден – празник на село Калипетрово, във фоайето на Народно читалище „Пробуда“ с председател Тихомир Титев бе открита художествена изложба с творби на гл. ас. инж. Георги Куртев – дългогодишен преподавател в Технически колеж Силистра и във Филиал Силистра към Русенски университет „Ангел Кънчев“ и на етнолога д-р Йордан Касабов. Г-н Куртев представя свои рисунки и ескизи, някои от които са били излагани и пред студентите в зала „Проф. Славчо Иванов“.



Д-р Касабов, който е автор на етноложки книги, вкл. и на представената в края на миналата година „Шиковското население в Добруджа“, предлага на аудиторията илюстрации към
няколко книги – едната е с негови разкази, а другите са на калипетровката Милка Трендафилова, вкл. най-новата - „Друмища неразгаздани“), чието представяне предстои.  На старта на изложбата, която е част от програмата „Дни на Калипетрово“ (17-26 октомври), организаторите заявиха: „Ролята на читалищния деец е, освен да популяризира местни традиции и обичаи, да открива и да насърчава таланта на творците“.





Няма коментари:

Публикуване на коментар