петък, 29 декември 2017 г.

"Звездите" на Силистра победиха в благотворителен турнир по волейбол

С 3:1 гейма отборът с име "Всички звезди" (All stars) надви командата на "Евроинс" във финала на Коледния благотворителен волейболен турнир в помощ на децата сираци от Езикова гимназия "П. Яворов", проведен в крайдунавсикя град с организацията на Аматьорска волейболна лига Силистра.  Така бе потвърдена една традиция на 7-8 години (началото е "млади" срещу "стари"), претърпяла трансформация, за да достигне до турнир с 6 участници (другите два са "Модена" и "Дуросторум"). Турнирът започна на 26 декември с мачове в две предварителни групи.

Мачът премина оспорвано, като започна с гейм, спечелен от впоследствие загубилия отбор. Във втория евроинсци след догонване постигнаха равенство за 16:16, но не успяха да отиграят сполучливо няколко атаки срещу по-младите си съперници, сред които и изненадващ играч - Илия Добрев - шампион по спортни танци, който в момента се състезава за Словения, тъй като партньорката му Ана Месец е от Любляна. Като цяло срещата бе динамична и изпълнена със завидно майсторство за аматьори. В следващите два гейма победителите потвърдиха превъзходството си с повече от убедителна игра в почти всичките и елементи - сервис, защита и нападение.

В мача за 3-о място отборът на ЖОАН-1, в който успешно игра и 68-годишен доайен, помнещ славни мачове от времето на някогашното работническо първенство през 70-те и 80-те години на миналия век, се наложи с 3:0 гейма над отбора от град Главиница. И тази среща зарадва любителите на волейбола от Силистра, сред които предимно млади хора. При закриването на турнира, в който нямаше флагчета и купи, от името на организаторите Димитър Миланов обяви: "Заедно успяхме да съберем 980 лв. - от отборлни такси от по 40 лева, от дарителница, както и от съдействие на кмета д-р Юлиян Найденов и на Общински съвет Силистра (бел. ред.-негов представител в турнира бе общинският съветник Боян Димов)".

Още в първия учебен ден от новата 2018 година средствата ще бъдат предадени на Магдалена Атанасова, директор на Езикова гимназия "П. Яворов", чийто представител не присъства в заключителната част на турнира. Отделно за часовете по физическа култура и спорт в гимназията са  подарени две волейболни топки Gala,което е инициатива на председател на Областна съдийска колегия по волейбол за област Силистра с отговорник Росен Стойков от Русе. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар