понеделник, 11 декември 2017 г.

Успешна проява на Ротари клуб Силистра с поредна обществено значима кауза

8 декември 2017. 
Ресторант ДРЪСТЪР Силистра. 
Зимен бал на Ротари клуб Силистра с президент 2017-2018 Павлин Иванов. 
Кауза - повече соларни пътни знаци край пешеходни пътеки в крайдунавския град - на 16 места има нужда от пътен знак Д17. Резултатите от проявата ще бъдат обявени тези дни, за да стане ясно с какви средства колко обекта могат да бъдат реализирани. Мощен саунд на БГ-рок в изпълнение на ВИС "Дивите лебеди" Силистра - истинско предизвикателство за душата на някогашния и за днешния студент, който най-често не знае, че химнът "Гаудеамус игитур" е още от 13 век, но познат по текст в 10 куплета от четири века по-късно в прослава на преподаватели и обучаеми. В България студентски празник се чества от 1902 г. с известни прекъсвания, но неизменно от 55 години насам.
В ефектно допълнение - патриотични стихове, изпълнени в композиция от деца от 4-и клас на СУ "Никола Вапцаров" с ръководител учителката М. Маркова. И още: 13 гайдари и няколко кавала с изпълнители от Школа "Великов". Песни на Георги Иванов и Даниела Георгиева. Музикално присъствие чрез ди-джей Христо Христов (Mr. Hristov). Томбола с коледни аксесоари, както и продукти на "Стеаринос". Търгове - месни продукти на "Актуал", нова тройна винена серия "Винера" на Винарска изба Кайнарджа , комплект "Сапунен рай" на "Рефан" от магазина по ул. "София", композициия "Коледа с дъх на канела", еко елха от рециклирани материали (осигурена от "Доби-Д") и др. Поредният проект на Ротари клуб Силистра се осъществява в партньорство с община Силистра, чийто кмет д-р Юлиян Найденов участва в събитието и даде рамо на идеята за повече соларни пътни знаци в Силистра - засега по един комплект има в града и в село Айдемир, чийто кмет инж. Денчо Георгиев бе сред първите в областта с подобна инициатива (преди няколко години ротарианците от Тутракан, представени също достойно и на силистренския бал, вече реализираха подобна кауза). Общинският съвет в Силистра също имаше своите представители в лицето на Надежда Бобчева - зам.-председател, и на общинския съветник Димитър Трендафилов. Сред участниците бе и народният представител Александър Сабанов, който е и бъдещ президент на Ротари клуб Силистра за ротарианската 2018-2019 г. 

Съпричастност в начинанието до този момент: областният управител Ивелин Статев, Тодор Стаматов, д-р Мария Димитрова - председател на ОбС Силистра, Лайънс клуб Силистра, Ротари клуб Русе Дунав, Ротари клуб Тутракан, СУ "Никола Вапцаров", "Александър лес", Братя Костадинови, Стройпроект, ЕТ "Десислав Иванов", Димитър Караджов - общински съветник, и др. Средства се събират и по банков път. Съдействие оказаха също ОУ "Отец Паисий", предоставило коледни картички с благотворителна цел. Както и  други институции, сред които и КОС ООД. В края на тържеството, завършило по късна доба с голямо настроение, настоящият президент на РК Силистра връчи наградата "Признание" на Ирена Иванова - миналогодишен президент на Интеракт Силистра, каквато е традицията в ротарианската общност. В момента младежката формация е в процес на обновление, за което се търсят инициативни и обществено ангажирани подрастващи над 14 г., за да имат възможност в следващите 4 години - до навършване на 18 г., да се обучават в организационен план и заедно с ротарианци и други неправителствени организации да реализират успешни проекти.

Йордан Георгиев, секретар на РК Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар