петък, 1 декември 2017 г.

ПМГ Силистра отброи с поздрави, награди и театър 107 години от създаването си


С тържество в залата на Драматичен театър Силистра ПМГ "Св. Климент Охридски" Силистра отбеляза своя 107-и рожден ден. Директорката на гимназията  Анелия Невска откри програмата и поздрави всички учители, ученици и родители, дошли на празника. 

Официален гост на събитието бе г-н Мирослав Тодоров – зам.-кмет „Финанси и икономика“, който поздрави ръководството, учениците и персонала на природоматематическата гимназия за тяхната съвместна усърдна и всеотдайна работа, прочитайки и поздравителен адрес от името на д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра. Поздравления бяха изпратени и от Общински съвет Силистра, областния управител Ивелин Статев, от ЕГ „Пейо Яворов“ и  др. 

Тържествено бе присъдена и една от много стипендии, давани в гимназията за отличен успех и „изявена любов към знанията“. Носител на стипендията „Дачка Савова“, осигурявана от децата на дългогодишната административна лидерка на културата в Силистра - проф. д-р Любомир Пенев и д-р Даниела Костадинова, е ученикът от IX клас Петър Пламенов Петров. Други дарители на училището, осигуряващи стипендии, са проф. Иван Гаврилов от София и Георги Кирилов, общински съветник от Силистра. Акцент в празника бе представлението „Двубой“ в изпълнение на групата „Театрално изкуство“, които са възпитаници на ПМГ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар