четвъртък, 21 декември 2017 г.

Благотворителен базар в Спортно училище "Дръстър" Силистра

Ученическият съвет при Спортно училище „Дръстър“ Силистра и тази година бе инициатор и реализатор на благотворителен коледен базар. Той се проведе в училищния стол, който бе украсен, а по масите учениците от всички класове натрупаха всевъзможни сладкиши, соленки, курабии, баклави, баници, пити и торти. 

Сформираха се импровизирани сергии за продажба на ръчно изработени и рисувани коледни, и новогодишни картички, както и красиви суровачки от дрян. По време на изработката им в ролята на ментор на учениците бе поканена Мария Христова, организатор на Клуб за изворен фолклор "Добруджа" при НЧ "Доростол", която е и носител на отличие „За граждански принос“ на Общински съвет Силистра. Тя разказа на спортистите за коледните традиции и обичаи, характерни за добруджанския край; замеси и украси обредна питка, опечена пред погледите на ученици и учители.

Разнеслото се ухание още повече нахъса продавачите да подканят своите клиенти, защото се надпреварваха кой клас повече пари ще събере. Директорът Петър Цветков изобщо не се поколеба и закупи едра по размери суровачка за внука си. Последваха го учители и родители, които си харесаха картички. 

Междувременно течеше гласуване измежду три предложения къде да отидат събраните пари. Спечели желание № 1 – средствата да се дарят за подпомагане на лечението на Божидар Велизаров Томов, 4-годишно дете от град Бургас. Така по обявената сметка ще бъдат преведени над 170 лева, за които най-голям принос, след преброяването на събраните пари по класове, се оказа, че имат осмокласниците. Накрая училищният диджей покани всички на дансинга, за да започне веселбата край елхата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар