понеделник, 4 декември 2017 г.

4 награди за млади китаристи от Силистра на международен фестивал в Плевен


От 29 ноември до 3 декември 2017 г. бе третото издание на Международния китарен фестивал в град Плевен, който е един от най-големите в България. В него участваха таланти от Италия, Франция, Швейцария, Румъния, Македония, Гърция, Турция и др.

Силистра бе представена от Китарен клуб "Акустик" с преподавател Виктория Цветкова, която бе част от международното жури. За отбелязване е, че всеки от младите силистренци се завърна с награда, като пръв в първа възрастова група е Николай Кинджаков; второ място в същата възрастова група за Михаил Илиев; а с трети награди са Александър Събев във втора възрастова група и Иван Русев - в трета възрастова група.

Наградите за добруджанските китаристи са мотивация за успешно представяне и на следващия фестивал в град Варна през м. март следващата година. А дотогава Клубът има за цел да организира в град Силистра майсторски клас с участието на Боян Дойчев от град Варна, действащ изпълнител китарист, носител на международни награди. След това гост на Силистра се предвижда да бъде лютиерът Боян Матев, за да изнесе лекция, от която ще стане ясно как се изработва китарата, ще бъде възможно и да се пробват негови китари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар