понеделник, 18 декември 2017 г.

„Канадец" е №1 в десетката на най-добрите спортисти в Силистра


Община Силистра проведе официалната церемония по награждаване на 10-те най-добри спортисти на Силистра. Номинираните тази година бяха 22-ма спортисти с високи отличия в практикуваните от тях спортове. Домакинът на събитието д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра, поздрави състезателите за техните постижения като доказателство за упорития им труд, целеустременост и майсторство. Той благодари на техните треньори за високото ниво на подготовка на спортистите, пожелавайки на всички много нови, заслужени победи, честна борба и достойни противници.


Д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра, поздрави заслужилите от името на законодателния орган, който представлява пред обществеността, подчертавайки ролята на семейството в подкрепата при постигане на успехи в състезанията. Поздравителен адрес до номинираните и до отличените изпрати областният управител Ивелин СтатевЗа доброто настроение на гостите се погрижиха деца от Клуб по спортни танци „Импресия” и от Музикална студия „До ре ми”. В тържеството участва и УС на КК "Славия Истър".

В началото на събитието наградени бяха доайени на спорта в града ни в лицето на бившите спортистки, учителките по физическа култура и спорт Любка Стоянова - ПГСУАУ "Атанас Буров" и Росица Димова - доскоро в ОУ "Иван Вазов". Училищните отбори, водени от тях през годините, са достигали до водещи места в зонални и в републикански първенства.

Тази година в гласуването за подредба на десетката участваха спортните клубове и местни медии. Резултат от вота: на 10. място е Ванина Илиева от стрелкови клуб „Снайпер 92“ с треньор г-жа Иванка Димитрова. Тя е състезател в дисциплина стрелба с пушка във възрастова група момичета. През годината Ванина е спечелила 5 първи места на държавни първенства и турнири.

На 9. място е Еркан Мусхин от СК „Доростол 2011“, който е състезател по канадска борба при юношите и има спечелени 2 първи места на държавни първенства, трето и четвърто място на Европейско първенство в Полша.

На 8. място е Красен Николаев от КК „Шото-Витяз“ с треньор Теодор Тодоров. Красен е състезател по кумите в кат. до 70 кг. във възрастова група 14-15 г., с 9 първи места на световно и национално първенства, както и на международни карате турнири, както и 2 трети места на световни.

На 7. място е Изабела Окоротете от Спортен клуб „Олимп 97“ с треньор Илия Недков. Тя е състезателка при девойки младша възраст по лека атлетика в дисциплината гладко бягане, като през годината те с 2 втори и 1 трето място от държавни първенства.

На 6. място е Александър Атанасов от КК „Киокушин Силистра“ с треньор Зихни Хасанов. Александър е състезател по кумите в кат. +90 кг. при мъжете. Тази година е пети на Световно първенство в Япония и е осми Европейско отворено киокушин катате първенство в Румъния.

На 5. място е Антон Кунчев от Автомобилен спортен клуб „Инфомик транс, “национален шампион по автокрос до 1600 кубика за 2011, 2016, 2017 г., с има 5 първи места на държавни шампионати през годината.

На 4. място е м.с. Теа Димитрова от Стрелкови клуб „Снайпер 92“ ск трл. Иванка Димитрова. Състезател е по стрелба с пушка при девойки старша възраст. Спечелила е 3 първи и 1 второ места на държавни първенства и турнири и е на 24-то място на Световно първенство за девойки в Германия.
На 3. място е Деян Данаилов от КК „Славия–Истър“ с треньор Сергей Петров. Деян е състезател по карате кумите в кат. до 77 кг. при мъжете и има 2 трети места на европейско първенство с Сърбия, призьор е и на национални първенства.

На 2. е Рафаил Андреу от КК „Славия–Истър“ с треньор Сергей Петров. Състезател по карате кумите в кат. до 62 кг. за кадети, има 3 трети места на световно и европейско първенства, както и на Национална купа.

№1 в тазгодишната класация е Йордан Цонев от СКХУ „Доростол 2011“. Той е състезател по канадска борба в кат. до 100 кг. Тази година има 2 златни отличия от държавно първенство и 3. място на световното първенство в Унгария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар