понеделник, 19 август 2013 г.

Медсестра в мачове по футбол при аматьорите в областните групи


Участниците в откриването на първенството
Димитър Генов, председател
на Общ. съвет - Силистра,
 слага началото на първенството
            Представителите на 23 отбора в област Силистра влизат в спор за №1 в сферата на "цар футбол", стана ясно днес в залата на ОбС - Силистра, където бе сложено началото на първенството в двете областни аматьорски групи - "Западна" и "Източна". В община Ситово има три отбора - от селата Ситово, Искра и Любен. Те играят в различни групи.  Първите им мачове са, както следва: Любен - Яребица; Искра - Преславци и Цар Самуил- Ситово. Треньорите: Любен - Йордан Петров; Ситово - Драгомир Иванов. Искра - Селяйдин Амза. И тримата участваха лично в представянето на отборите и в обявяването на първенството за открито. 
Г. Нарлев
Д. Иванов - зам.-кмет на Ситово,
тегли жребия за своя отбор
          Във всяка от групите има и по един поддържащ отбор при юношите. "Винаги са ни давали за пример, че 100% в област Силистра има отбори както при мъжете, така и при юношите", заяви при откриването на първенството  Георги Нарлев, областен председател на БФС в Силистра. Отборите са разпределени в две групи, победителите в които и играят финала в Силистра. На местата на отказалите се отбори на селата Колобър и Черник влязоха да играят Секулово и Брадвари. Секуловци играят за пръв път през последните години, а брадварци идват от другата група. Две седмици имат за картотекиране на футболисти отборите от Крайдунавска Добруджа. 
         На 31 август  1 септември (от 16 ч. при юношите и от 17,30 ч. - при мъжете) са първите мачове от новото първенство. 30 минути вместо досегашните 15 имат отборите, за да се явят на мачовете, преди съдиите да решат дали те да се състоят. Доктор, фелдшер или медицинска сестра трябва да има на стадион, за да започне мачът.Както и охрана - от МВР или от лицензирана фирма. Три дни важи медицинското свидетелство преди мач за играч. В една от групите първенството започва с дербито Калипетрово - Айдемир. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар