петък, 23 август 2013 г.

Ветрен посрещна ТИД с фолклор, естрада и два вида чорби за 200 души

        За 17-и път село Ветрен посрещна ТИД, международната гребна регата от Инголщадт до Силистра, започнала в края на м. юни. В подвижната кухня бяха подготвени два казана с рибена и с бобена чорби - безплатно за 145 туристи от 8 страни - от Германия до Австралия (още от Австрия, Сърбия, Холандия, Румъния, България). 67 от тях са чужденци. 23-ма германци ще продължат от Силистра по ръкавите на река Дунав до делтата при черноморското пристанище Сулина. 
      Първата дегустация на майсторлъка на чорбите на майсторката им Иванка Славова от кметство Втерен, заедно със секретаря на читалището Атанаска Йорданова. Ръководството на похода не пропусна да подготви таблото с програмата за вечерта: делова част с поздравите на домакините - кметът на село Ветрен Неделчо Неделчев, секретарят на община Силистра Ростислав Павлов и Денка Кавъркова от БФТ. Ансамбъл "Силистра" и Вокална студия "Бяло, зелено, червено" поздравяват с песни и танци кануистите. 
       Зрителите първо ръкопляскаха, после се разиграха в хората, междувременно се радваха на залеза над река Дунав и накрая се наздравяваха с бира и облец. Е, някои не пропуснаха плажа и безплатната къпалня в реката. Други се чудеха и маеха защо още не са скочили в кануто и не сме тръгнали да порим вълните в Дунава. Засега се канят да участват във втората поред плувна проява (24 август, 9 - 9,30 ч. регистрация; 10 ч. - старт) - преплуване на река Дунав при Силистра, току до стоянката на СНЦ "Дунавски клуб", негов съорганизатор заедно с община Силистра. На 25 август в Силистра на о. "Безименен" е 20-ата водно-възспоменателна проява "Плуване към спомена" в чест на близо 140 дейци на водните спортове от Силистра. За три дни - три водни прояви край река Дунав при Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар