сряда, 30 януари 2019 г.

Спортисти от СУ "Дръстър" посетиха две изложби в библиотеката

Под ръководството на учителя по история Иван Занов ученици от Спортно училище "Дръстър" посетиха Регионална библиотека "Партений Павлович", за да се запознаят с две от изложбите в нея. Директорката на библиотеката Даниела Недялкова ги запозна с комплекта, представящ паметниците в Силистра, вкл. и с възможността чрез специален код и радиочестота всеки посетител на града на момента да "влезе" чрез приложение в интернет сайта на най-голямото библиотечно звено в региона, за да научи повече за някой от паметници като този на добруджанските революционери, на кап. Мамарчев и др. в Дунавския парк.

Отделно спортистите имаха среща с журналисти и пиар Йордан Георгиев, който им разказа повече за изложбата, посветена на Южна Корея, чието представяне продължава на първия етаж до средата на м. февруари. Учениците имаха възможност да научат повече за географията, историята, демографията и културата на далечната страна, където също се чества Източната (китайската) Нова година, която започва на 5 февруари. 

На нея в близките дни ще бъде посветена проява, осъществена заедно с Клуба на любителите на културата и историята на Корея, който бе обявен на 15 януари при откриването на изложбата с 18 платна.

1 коментар:

  1. Искрено благодаря на господин Занов за поредната инициатива, която допринася за израстването на нашите ученици и развиването на способностите им за критично мислене и ефективно общуване.

    ОтговорИзтриване