сряда, 2 януари 2019 г.

Хижарски новогодишен купон за туристите от Силистра

Хижа Ален мак в Орехова гора край Силистра - Туристическо дружество Дочо Михайлов посреща новата 2019 г. Да е честита и успешна! В една от своите обители - другата е на брега на р. Дунав във Ветрен, силистренските туристи изпратиха за пръв път от години заедно старата година. За да покажат, че колективната веселба сред съмишленици и тук-там приятели е сред най-предпочитаните.

В началото бе поздравът на най-старшия в йерархията от присъстващите - Виолета Атанасова - председател на Контролна комисия. Разбира се, уводни думи и към аудиторията по сценария по волята на водещия: Добре дошли на всички, пристигнали самички и не по цвички, а с туристически обувки и без преструвки насред памуккулашкия шумак във вездесъщата хижа „Ален мак“.

Тук силистренските туристи като истински авантюристи ще изпратят старата 2018 година, за да посрещнат заедно новото 2019-о лето, което се задава зад хоризонта на времето. Да яхнем на стремето минутата и тутакси да се пуснем без ала-бала в прословутото настроение на бала преди стрелките на часовника да се слеят в едно. Защото тогава ще кажем „Дано!“ и догодина бъдем мнозина на туристическата пътека, на ски влека и в импровизираната дискотека с наследената от Божо фонотека.

Ах, да, да бъдем много – казано строго, и на онова предстоящо събрание, когато с присъщото ни старание ще трябва да изберем нов председател, но не масозаседател и наблюдател, а ефективен център нападател, който ще е мощен локомотив, теглещ по баира без да спира - вещо и човешки, нашия туристически колектив.

И ако нямате нищо против – време е за наздравица с новогодишен аперитив и с нетърпящ възражение императив за повече добро настроение тази вечер и занапред. Защото Добруджа, Дунав и Силистра изискват от нас вдъхновение, за да не изпадне в забвение онази дълговечна традиция, свързана с туристическото дело в най-северния север. Така че смело да кажем „Наздравеееее!“ и нека празникът да стане неповторим. Амин!

И по стародавна традиция: викторина, вкл. с туристически въпроси, томбола, конкурс за най-добър на вид и вкус десерт, и много танцувално настроение. С надеждата за по-голяма активност през започващата година, вкл. с организация на традиционната в миналото проява Нашият Дунав - за последно организирана преди няколко години.







Няма коментари:

Публикуване на коментар