вторник, 15 януари 2019 г.

„КОРЕЯ – КИМЧИ, ОБАЯНИЕ, РЕСПЕКТ ЕЛЕГАНТНОСТ, ЯН – ИН” – АТРАКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ"


В изложбеното фоайе на първия етаж в Регионална библиотека Партений Павлович", беше открита изложбата на журналиста Йордан Георгиев „Корея - кимчи, обаяние, респект, елегантност, ян-ин”. Тя представя публицистични материали и фотоси през журналистическия обектив на Йордан Георгиев от участието в официална делегация на Съюза на българските журналисти в Република Корея през юли 2018 година. Денят на откриването на изложбата е наситен със символика, и е обвързан с честването на 59-ата годишнина на Йордан Георгиев и диамантената сватба на неговите родители Мария и Тодор Георгиеви. Изложбата може да бъде разгледана от гостите на Силистра и потребителите на Библиотеката до края на месец януари.
Официални гости на събитието бяха д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, Илиян Великов - заместник-областен управител на област Силистра, Елена Томова - главен секретар на Областна администрация Силистра, представители на Областен информационен център, Регионален исторически музей, Художествена галерия – Силистра, Държавен архив - Силистра, НЧ "Доростол-1870", кметицата на село Шуменци Калина Михайлова и нейният съпруг отец Михаил от Русенска епархия, общественици и много приятели на автора.
Д-р Юлиян Найденов – кмет на град Силистра, отправи приветствие към Йордан Георгиев по случай експонирането на интересната изложба и по повод рождения му ден и връчи Грамота за диамантената сватба на неговите уважаеми родители Мария и Тодор Георгиеви, чийто семеен живот продължава вече 60 години, като им пожела здраве и дълголетие със специална първа по рода си Диамантена грамота.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на Регионална библиотека Партений Павлович приветства гостите „сред стените от мъдрост”. Тя представи изложбата и подчерта, че предложените материали „ни правят съучастници в един интригуващ проект, в който авторът не само ни помага да опознаем географски една азиатска държава, но и ни кара да си задаваме въпроси, да търсим упорито и техните отговори”. 
Г-жа Недялкова поздрави Йордан Георгиев с неговия рожден ден и му пожела още много сладкодумни страници, още много публикувани творби и опознати далечни земи, и още много, много здраве и радост на него и любимите му хора!. Той получи като дар най-новото издание на Библиотеката „Европейски хоризонти. От буквата до бинарния код - сборник с доклади от Националната конференция, проведена през месец октомври миналата година. Директорът на Библиотеката поздрави и неговите родители по случай сватбения им юбилей и им подари книги с любовна лирика с пожелание за здраве и щастие.
В изложбата на Йордан Георгиев са представени посещенията му през м. юли м.г. в рамките на делегация на СБЖ, водена от доц. д-р Георги Калагларски, член на УС на СБЖ, и д-р Джеймс Канг, ръководител на Корейски културен център в София, в няколко медии в Сеул, тематични срещи с настоящи и бивши президенти на Националната Асоциация на корейските журналисти, посещение на Царският дворец „Гьонгбоккунг“ и Националния исторически музей; телевизионна кула „Намсан“ (237 м.) и етнографски комплекс „Корейски традиционен народен квартал“; на о. Джеджу – Музей на мира, уникална пещера със застинала вулканична лава и близките до нея три водопада, световно известния музей „Рипли“, посещението на българските журналисти в болници в Република Корея и много други интересни събития. Изложбата може да бъде разгледана от гостите на Силистра и потребителите на Библиотеката до края на месец януари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар