понеделник, 21 януари 2019 г.

Силистренските туристи пред отчетно-изборно събрание

В навечерието на отчетно-изборното си събрание, когато в края на м. февруари т.г. ще бъде избрано ново ръководство за пореден 4-годишен мандат, Туристическо дружество "Дочо Михайлов" Силистра проведе първата си проява за 2019 г. Тя започна с поход от стъпалата за Крепостта, като премина през самата крепост с гостоприемството на нейния стопанин Валентин Петков, председател на Клуб "Традиция". 

Там на чай с бренди, домашна сланина и чаша вино бяха чествани именици - Йордан и Иван, по стария календар, за да се напомни, че през януари празникът е безкрай. На домакина бяха връчени символични подаръци за благодарност в чест на доброто му отношение към гостите.
И в името на бъдещи съвместни изяви - примерно в най-близък план на 10 февруари с пръв по рода си зимен пикник в Крепостта, съчетан с народолюбив елемент, посветен на празника на града и на Освобождението му от турско робство. Преди това туристите планират да участват ритуала, който традиционно община Силистра организира на паметната плоча на ул. "Омуртаг".
Походът, в който се включиха 20 души (повече от половината от всички участници в проявата), за да извървят общо в двете посоки 15 000 крачки, продължи по ледените улеи през зоната за отдих край паметника на Иван Стайков към х. "Ален мак", където бе отбелязан предстоящият празник Бабинден, като в характерна за него роля влезе Вичка Вълкова. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар