сряда, 30 януари 2019 г.

Музикант от Силистра се снима с...Чарли Чаплин

Силистренският музикант Велико Великов наскоро бе в Швейцария по покана на други силистренци, негови колеги фолклористи, живеещи там, за да участва в празнична проява, посветена на неповторимия по съдържание и емоция Бабинден - сред участниците е и видната ни тенисистка Мануела Малеева, научаваме от снимки в профила му във Фейсбук.

В дните на своето пребиваване той имаше възможност да се снима и с...великия комик Чарли Чаплин по впеме на посещението си в музея, посветен на него, човека от нямото кино, когото светът няма да забрави. Той е прекарал 25 години от живота си в Швейцария, а музеят в негова чест отвори врати преди две години  в Корсие-сюр-Веве на брега на Леманското езеро, където е живял със съпругата си Уна и осемте им деца.Музеят е дело е на групировката "Компани дез Алп", която е собственик на музеите "Гревен".

Откриването на новия музей "Светът на Чаплин" бе повод 127-годишнината от рождението на носителя на титлата известен британец (1889-1977)., прекарал по-голямата част от живота си в САЩ. Той включва две части - реставрираното имение, обитавано от Чаплин, и отделна сграда, превърната в холивудско студио. Там посетителите се потапят в атмосферата на творчеството на известния актьор, режисьор, сценарист и композитор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар