понеделник, 14 януари 2019 г.

Изложба за Южна Корея в библиотеката в Силистра

Във вторник - 15 януари 2019 г., с откриване в 12,12 ч. на първия етаж в РБ П. Павлович Силистра на изложба за Южна Корея, започват проявите с културно съдържание в крайдунавския град. Авторът й Йордан Георгиев предлага среща  с 18 отпечатани табла с размери 45х65 см, в които освен словесно съдържание, има и близо 40 снимки.Те представят делови моменти от посещението на делегация на СБЖ в източната страна през м. юли м..г., както и впечатления от града – столицата Сеул, най-голямото пристанище и център на област Бусан, и о. Джеджу.

Също така и от посещения в офисите на 3 вестника, две телевизионни студиа и една медийна фондация, както от две уникални за страната болници -  за традиционна медицина, която е към империята „Хюндай”, и друга – за традиционна медицина. Посетен е бил и един от няколкото университета, в който учат изцяло момичета.

Посетителят на изложбаjа ще види и фото галерия от исторически забележителности, като двореца на царете, етно село в центъра на Сеул, телевизионната кула, националния музей и др. Посещението на делегацията на СБЖ е във връзка с договор за побратимяване с Асоциацията на журналистите на Република Корея от 2015 г., в която членуват 10 000 журналисти от вестници, радиа и телевизии.

Групата бе водена от доц. д-р Георги Калагларски от град Варна – член на УС на СБЖ, преподавател във ВССУ „Черноризец Храбър”, който неведнъж е гостувал в Силистра, откъдето има много негови студенти по пиар комуникации, както и от o-, Джеймс Канг – ръководител на Корейски културен институт в София, преподавател във Великотърновския университет.

Изложбата е не е първа по рода си на автора й журналиста Йордан Георгиев – в периода 2009-2011 г. той бе инициатор на изложбите „365 дни 24/7”, посветена на кореспондентството – тогава към в. „24 часа”, както за 125-ата година на историята на вестниците в област Силистра; и за две пътувания в чужбина – първото до Москва заедно с представители на Драматичния театър и Регионалната библиотека, а второто – отново по линия на СБЖ – до КНР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар