сряда, 23 януари 2019 г.

Ученици от Силистра се срещнаха с депутат в ЕП

Ученици от Силистра се срещнаха с евродупатата Емил Радев Назаем от профила във Фейсбук на евродепутата Емил Радев: "Благодаря на учениците от СУ „Никола Вапцаров” в град Силистра за поканата да се срещнем и заедно да обсъдим предизвикателствата пред ЕС. 

Бъдещето на Европа е в ръцете на младите хора, затова от сърце се радвам на споделената активна гражданска позиция и проявения интерес към дневния ред на Европейския парламент и процесите в ЕС. Учениците ме направиха съпричастен на работата си по Програмата за училища посланици на ЕП. Желая им много успех както в реализацията на инициативата, така и в реализацията на най-съкровените им лични цели".  

ВЕРСИНАЖ: Да припомним, че евродепутатите Емил Радев,  който има свой Център в Силистра, заедно с колегата си Андрей Новаков, и Момчил Неков - родом силистренец, през есента проведоха паралелни форуми на различни теми. Те са сред посланиците на библиотеките чрез свои изяви в РБ "Партений Павлович". В предишни години и други евродепутати - сред тях са Филиз Хюсменова - също силистренка родом, и Илияна Йотова - в момента вицепрезидент на Република България, са били гости на библиотеката с идеята заедно да осъществят общополезни инициативи. Тази година през 2019 г. за трети път България ще гласува в изборите за ЕП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар