четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Полицията демонстрира професионална "атмосфера" пред подрастващи в Силистра


На стадион „Доростол“ в Силистра бе реализирано голямо събитие на Младежка група „МЕГА-Креатив“ в партньорство със СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, ЦМИ „Мегатон“ и  ОДМВР Силистра. Пейките на стадиона не стигнаха за всички желаещи да попият от атмосферата на малка част от полицейската работа – демонстрация на обучено куче; задържане на хулигани; откриване на наркотици в автомобил и техники за самозащита.
Кулминацията настъпи след появата на специалните части, които проведоха акция по задържането на особено опасни престъпници. Димки, стрелба, щитове и куче за задържане всичко това спря дъха на многобройните посетители. Атрактивната демонстрация завърши с арестуването на двамата извършители и отвеждането им. След бурни аплодисменти, програмата  продължи с тематични песни на талантите от Център за музика и изкуства „Мегатон“.
По повод Професионален празник на българската полицията – 8 ноември, служителите на реда бяха поздравени от организаторите с песента „Заедно“, с пожелания за здраве и професионални успехи в нелеката задача в борбата с престъпността. От своя страна гл. инспектор Траян Петров благодари на младежката група за осъщественото съвместно мероприятие и им пожела бъдещи успехи. С това събитие всички се обединиха около отправеното послание: „НЕ на зависимостите! ДА на щастието!“
Събитието бе част от проект „Щастливата пейка“ в рамките на конкурсна сесия Младежта срещу насилието и наркотиците“, организирана от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и от Общински съвет по наркотични вещества, финансирана от Община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар