четвъртък, 15 ноември 2018 г.

В очакване на ноемврийска музикално-сценична среща в Силистра

 

Камерна капела „Полифония“ София е сред специалните гости на Международната музикално-сценична среща „Европа на крилете на песента и красотата“ в Силистра.Проявата е организирана на 23 ноември 2018 от 17:30 ч. в салона на община Силистра от Областна администрация Силистра с областен управител Ивелин Статев в изпълнение на Комуникационна стратегия на Република България – работна програма 2018, със съдействието на Община Силистра с кмет д-р Юлиян Найденов.

В програмата: ревю на народни костюми от различни страни; музикални и танцови изпълнения, представящи културното многообразие на Стария континент – участват Смесен хор „Седянка“, представители на ЦМИ „Мегатон“, ВС „ДО РЕ МИ“, Танцов клуб „Импресия“, Балет „Б2“, Балет „ЛИДЕНС“, инструментален дует „Дуросторум“, ВГ „Ретро“, гости от Румъния.
Презентации, посветени на езиците на страните от ЕС, както още за юбилеите – 120 години Музикално дружество „Гайда“, 110 години Музикално дружество „Седянка“, 90 години от рождението на Ивелин Димитров – почетен гражданин на Силистра от 1991 г., създател на „Полифония“ преди половин век и диригент на състава в продължение на 40 години – до смъртта си през 2008 г.
И още: 30 години от кончината на силистренския композитор на естрадни песни Хетко Николов, чиито песни в миналото са изпълнявали Лили Иванова, Маргарита Хранова и др. известни изпълнители. Една от тях – посветена на учителя по текст на силистренския поет Валентин Чернев, е възстановена специално от Никола Касабов – ръководител на Вокална група „Ретро“.

2 коментара:

  1. певиците от Камерна капела Полифония с голямо вълнение очакват срещата с публиката на град Свищов. За състава е чест да гостува в родния град на Ивелин Димитров. Радваме се, че той ще бъде почетен. Уверени сме, че събитията в града ще бъдат празник!

    ОтговорИзтриване
  2. моля за прошка! Сбъркала съм. Разбира се, че става дума за Силистра! Често правя тази грешка, вероятно има някаква подсъзнателна причина. Извинете ме.

    ОтговорИзтриване