сряда, 28 ноември 2018 г.

В очакване на обновената си зала, нови екипи за БК Доростол



Сто тридесет и два състезателни екипа бяха връчени на специална церемония на деца, трениращи баскетбол в Силистра. Дарителят е фирма „Елика-Елеватор“ ООД Силистра. Екипите са изработени по идеен проект на служители на фирмата дарител. На тази първа по рода си церемония БК Доростол специален гост бе генералният директор на фирмата дарител Йордан Радулов –  „Благодеятел на 2018 г.“ на община Силистра. 


Поздрави и пожелания към младите баскетболисти с вълнение в присъствието на родители и почитатели на този водещ спорт в нашия град поднесоха Калоян Радулов от „Елика-Елеватор“, инж.Тихомир Борачев – зам.-кмет на община Силистра, от името на кмета д-р Юлиян Найденов, и Лъчезар Тодоров – президент на клуба и треньор. 

В Силистра тренират 230 деца от общината на възраст от 1 до 12 клас под ръководството на трима треньори, сред които и две дами, преподавателки в ОДК: Светлана Тодорова – момчета, и Росица Атанасова – момичета. От тях 84 са картотекирани в БФБ и участват в състезания.

Продължава изпълнението на проекта в Зала „Дръстър“, известна повече като манежа", създадена на някогашния конен манеж в Силистра след 1964 г., поради което носи и прозвището си манежа“. Тя помни славни битки под двата коша, както сред най-младите баскетболисти, така и в някогашните „А“ и „Б“-групи, вкл. победи над най-добрите. Тук са гостували кубински елитни спортисти - в края на 60-те години, както и най-добрите ни състезатели през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. 

В тази зала са ковани победи и на международно ниво - женският ни отбор - бронзов медалист от първенството на страната през 1993 г., в тези години и финалист да купата на страната, игра за Европейска купа Ронкети“. Независимо от недобрите условия, от Силистра тръгна, а за някои от тях и тук завърши, кариерата на баскетболисти като майсторите на спорта Валери Марков и Пенка Бояджиева, които имат заслужено място в „Енциклопедия на Силистренска област“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар