четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Френски булдог от Силистра стана шампион на Балканите


Арчи от Силистра от породата "френски булдог" със стопанин китаристката Виктория Цветкова извоюва големи победи през изминаващата 2018 г., след като се представи на няколко международни киноложки изложби в Русе, Сливо поле, Велико Търново, Ловеч и др., организирани от федерация по кинология за Европа "Тера Тангра".

Навсякъде Арчи винаги се е завръщал с призови места, като в края на тази година той бе отличен за "Гранд шампион на България" и "Шампион на Балканите". Титлата не е дадена за конкретната порода, а е избран измежду всички представители на породите. На едно киноложко изложение се наблюдава дали кучето отговаря на стандарта за породата като телосложение, походка, маниери, връзка между стопанина и кучето.

Г-ца Цветкова за Арчи: "Едно куче иска голямо внимание, за да се развива добре. Освен отличните грижи, възпитание и отношение, то има нужда от пространство и от добри условия за разходки и тренировки, които малко или много липсват в нашия град. Но все пак нека градът ни се гордее и с четириногите си шампиони. И нека хората и обществото не изолират тези малки и добри същества от живота в нашия малък и красив крайдунавски град!

Няма коментари:

Публикуване на коментар