петък, 30 ноември 2018 г.

Усмивки, медали, подаръци и наздравици за Клуб на инвалида и пенсионера №3 в Силистра

На 30 ноември т.г. Клуб на инвалида и пенсионера №3 в Силистра с председател в момента Христо Христов навърши 30 години, на която годишнина посвети специално тържество. С участието на гости от ОбС Силистра - д-р Мария Димитрова - председател, и Валентин Перчемлиев - общински съветник; община Силистра - зам.-кметът д-р Мирослав Тодоров (бел. Версинаж - оказал се връстник на клуба) и Денка Михайлова - председател на Жени ГЕРБ; Областна администрация Силистра; Виолета Атанасова - от офиса на ПП ГЕРБ; Керанка Ангелова - член на ОбС БСП, и др. 

Юбилейни медали бяха връчени от името на Съюз на пенсионерите - на клуба, на неговия настоящ председател и на дългогодишните активисти Гана Колева и на Денка Вълканова - народна певица, посредник в спонсорската дейност на клуба.

Благодарение на обединените усилия на спонсори - сред тях и институции в града, клубът - наскоро ремонтиран и освежен, обогати своя бит с нова печка, десет стола и др. А всички участници си тръгнаха с паметна чаша с юбилеен надпис, осигурена от приятели на клуба, спечелени за каузата му от г-жа Вълканова.

Клубът е дело на дирекция „Социални дейности“ през 1988 г. и е в помещение – общинска собственост. Стопанската му издръжка е с решение на ОбС Силистра от бюджета на общината.

В два дни от седмицата клубът се изпълва със съдържание – в сряда е сбирката на фолклорната група „Добруджанска китка“, която има и много изяви в града, общината, областта и страната. Само през 2018 г. досега изявите са поне 15 под ръководството на Маринка Кралева. Има участие и във фестивала на пенсионерските клубове на национално ниво.

При пътувания в страната се посещават попътните обекти от инициативата „100 туристически обекта“. В четвъртък събиранията са в по-широк състав, вкл. с гости от други клубове – общо 7 в града. Наскоро бе организирано пътуване до Република Румъния – до манастира „Дервент“.

Всяка година се честват основни календарни, религиозни и национални празници. Приемат се гости – лектори, примерно от Регионална библиотека „Партений Павлович“. Преди 4 години клубът бе партньор на международен проект, свързан с река Дунав. От една година е в действие договор за сътрудничество с Клуб „Отец Паисий“ Добрич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар