сряда, 28 ноември 2018 г.

30 години КИП №3 в Силистра

Снимка от 2011 г. , документирала дейност на клуба

На 30 ноември т.г. Клуб на инвалида и пенсионера №3 в Силистра с председател в момента Христо Христов навършва 30 години, на която годишнина е посветено специално тържество. Клубът е дело на дирекция „Социални дейности“ през 1988 г. и е в помещение – общинска собственост. Стопанската му издръжка е с решение на ОбС Силистра от бюджета на общината.

В два дни от седмицата клубът се изпълва със съдържание – в сряда е сбирката на фолклорната група „Добруджанска китка“, която има и много изяви в града, общината, областта и страната. Само през 2018 г. досега изявите са поне 15 под ръководството на Маринка Кралева. Има участие и във фестивала на пенсионерските клубове на национално ниво.

При пътувания в страната се посещават попътните обекти от инициативата „100 туристически обекта“. В четвъртък събиранията са в по-широк състав, вкл. с гости от други клубове – общо 7 в града. Наскоро бе организирано пътуване до Република Румъния – до манастира „Дервент“.

Всяка година се честват основни календарни, религиозни и национални празници. Приемат се гости – лектори, примерно от Регионална библиотека „Партений Павлович“. Преди 4 години клубът бе партньор на международен проект, свързан с река Дунав. От една година е в действие договор за сътрудничество с Клуб „Отец Паисий“ Добрич.


Няма коментари:

Публикуване на коментар