сряда, 15 февруари 2017 г.

Възпоменателна проява за Васил Левски в Силистра и изложба за Апостола в местния РИМ

Община Силистра, дирекция „Хуманитарни дейности“, отдел „Култура“, Общински комитет „Васил Левски“, Общински клуб „Христо Ботьов“ организират възпоменателна проява, посветена на 144 години от гибелта на Апостола на свободата  Васил Левски. 

Да преклоним глава пред святото дело на един от най-великите българи, Апостола на свобода Васил Левски. Каним всички родолюбиви българи на 19.02.2017 г. (неделя) от 11  ч. – пред паметника на Левски в Силистра. Слово за Апостола ще произнесе кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов. 

За светлия пример и подвига на Васил Левски слово ще държи Юлия Кюшелиева – началник отдел към ИА „Държавен архив“ и член на Общински комитет „Васил Левски“ Силистра. Водещ на проявата е Маргарита Николаева, ученичка от Езикова гимназия „Пейо Яворов“, също член на Комитета, създаден преди 25 години.

Паметта на Апостола ще почетат младежи от Регионален клуб „Родолюбие“, от клубовете „Млади възрожденци“ към Общински комитет „Васил Левски“, свещенослужители, представители на институции, политически партии, граждани. Личността на Васил Левски обединява и възвисява българския дух.

Прекланяме се пред Апостола на свободата и неговите дела. Те живеят в сърцето на всеки един истински българин. На този ден нека думите на Апостола отново отекнат в сърцата и душите ни: „Всичко се състои в нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия“. Святото дело, честността и великата саможертва на Васил Левски са пример за национален идеал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар