петък, 3 февруари 2017 г.

Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" - Тополовград 2017

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ КОМЕДИЙНИ ТЕАТРИ, ПАНТОМИМА И САТИРА "ВЕЛКО КЪНЕВ" 
ТОПОЛОВГРАД 2017

Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" се провежда ежегодно в Тополовград в навечерието празника на Тополовградна  - 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. Целта на фестивала е насърчаване на любителското театрално творчество в България и достъпа на публиката до културните продукти на други държави и подпомагане развитието на общокултурно пространство в областта на любителското театрално изкуство.

Във фестивала участват 17 любителски български и чужди театрални състави. Те се определят от Комисия с председател - представител на Министерство на културата. Жури от професионалисти в областта на театъра определя носителите на наградите.

НАГРАДИ 

ЗА СПЕКТАКЪЛ: Голяма награда на фестивала "ЗЛАТНА КАМИЛА" и Специална награда на Министерството на културата; - Първа награда -Втора награда -Трета награда.

ЗА АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО: по две награди за най-добра главна мъжка роля, най-добра главна женска роля, най-добра поддържаща мъжка роля, най-добра поддържаща женска роля, награда на името на Велко Кънев за дебют. 

На отличените театрални състави и актьори се връчват грамота, парична премия и плакет- символ на фестивала. На всички театрални състави от фестивалната програма се връчва грамота за участие.

Адрес: Град Тополовград - 6560 Област Хасково, Ул."Св.Св. Кирил и Методий" N° 2 Читалище "Св. св. Кирил и Методий-1894" Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" - Тополовград 2017; телефони за информация: 0470 53347, 0885 305237 Красимира Ятакчиева; 0470 52242, 0878 807031 Райна Миланова; 
факс: 0470 52242 и 0470 54157 e-mail:chit_top_grad@abv.bg 


УСЛОВИЯ 

за кандидатстване за участие във фестивала

1. Право на участие имат любителски театрални състави от България и чужбина, представящи драматургични творби от комедийния жанр, пантомима или сатира.
2. Не се допуска участието на актьори-професионалисти в театралните трупи, както и на състави с преобладаващо участие на деца и ученици.
3. Театралните състави представят по 1 спектакъл съгласно програмата на фестивала.
4. Организациите, представляващи театралните състави, изпращат заявка за участие до организаторите на фестивала  в срок до 31 март 2017 г. и 30 минутен видеозапис (USB флаш, DVD или VHS носител) на спектакъла, с който ще участват.
5. Разходите за пътни, нощувки и храна на участниците от българските състави са за сметка на организациите, представляващи театралните състави.

6. Разходите за нощувка и храна на чуждестранните театрални състави са за сметка на организаторите. Пътните разходи на чуждестранните състави се поемат от организациите, които ги представляват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар