понеделник, 20 февруари 2017 г.

В 20-и МИР Силистра БСП тръгна към 13-я си мандат след 1990 г.

НС на БСП утвърди кандидатите за народни представители в 20-и МИР Силистра, съобщиха от Областния пресцентър на партията. От изборите за Велико народно събрание през 1990 и в последвалите парламентарни избори през 1991, 1994, 1997, 2005, 2009, 2013 и в област Силистра БСП е имала 12 депутати, някои от които избирани по мажоритарен път: Екатерина Маринова, Костадин Велков, Ненчо Ненчев, д-р Петър Илиев, Георги Николов, Ана Миленкова, Васил Калинов, Георги Георгиев, Любомир Божков, Иван Генов, Добромир Гущеров и Антон Кутев (в два парламента). Единствено в изборите през 2001 и 2014 г. членовете и привържениците на БСП не са били представяни в народното събрание чрез избран от тях депутат.

Водач на листата е Стоян Мирчев – 34-годишен маркетинг - икономист с 15-годишен стаж като член на БСП, в момента част от Изпълнителното бюро на Националния съвет, доскоро народен представител.

Втора в листата е Вяра Емилова – психолог по образование, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП. Доскорошен областен и общински лидер на БСП Силистра. Била е зам. областен управител.

След нея в листата е Стилиян Стойчев – историк и педагог, дългогодишен ръководител на Дом за деца „Димчо Дебелянов” Силистра, член на ръководството на БСП в Силистра.

Четвърта е Вероника Иванова – родена през 1993 г. от град Дулово, с висше образование, тя е от гражданската квота.

Пета е Йорданка Димитрова – финансист по образование. Работи като счетоводител в ЗК „Нива 93” в село Проф. Иширково. 

На шесто място е Станислав Стойков – бизнесмен, икономист, земеделски производител (кандидат за кмет в последните кметски избори в Силистра), на седмо - Нина Питакова - икономист, на осмо – Лазар Лазаров – инженер и икономист от село Бабук (ЗК „Мотор 93”), общински съветник от БСП в Общински съвет Силистра.

В своята първа медийна изява в Силистра водачът на листата Стоян Мирчев припомни, че в 43-ото НС е бил ангажиран при формиране на държавните политики сферите на културата, медиите и образованието, вкл. при разработката на новия закон за предучилищно и училищно образование, което вече е в сила и е в основата на реформа в просветното дело в България.

„На тези избори за пръв път БСП се явява с толкова ясна програма, при това насочена към младите, семействата, малкия  и средния бизнес, защото е осъзнат фактът, че икономиката е лостът за възстановяване на държавата и за подпомагане на изнемогващите социални системи“, заяви г-н Мирчев. В листите на БСП в много региони, сред които и Силистра, има много нови лица със съвременно виждане за правене на политики в различните житейски сфери.



Няма коментари:

Публикуване на коментар