сряда, 15 февруари 2017 г.

В Тутракан ще е петият в област Силистра Клуб "Млад възрожденец"

В петък в Тутракан в СУ „Христо Ботев“ е учредяването на петия поред в област Силистра Клуб „Млад възрожденец“, част от национална структура към Общобългарски комитет „Васил Левски“, чийто председател Васил Василев гостува в Силистра за 10 февруари – Ден на освобождението на града от османска власт, съобщи учителката по история Маргарита Димитрова. И допълва: „На учредяването ще връчим специални свидетелства за зачисляване към клуба и ще представим инициативите, посветени на В. Левски на 180-ата годишнина от неговото рождение“.

В момента в Силистра има 4 действащи клуба: в ПМГ „Св. Кл. Охридски“ с председател Маргарита Александрова, в СУ „Никола Й. Вапцаров“ с председател Лиляна Николова, в ОСУ „Дръстър“ с председател Иван Занов и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с председател Стоянка Димитрова. Те са създадени със съдействието на Общински комитет „Васил Левски“ с председател Цветана Цанова, изграден преди четвърт век в крайдунавския град и един от най-активните в страната, вкл. и партньор на община Силистра в програмата „Пред олтара на Свободата“, провеждан всяка година от 10 февруари до 3 март.

И още една новина от Тутракан с патриотично съдържание: отново в СУ „Христо Ботев“ с подкрепата на ОбС Тутракан (председател Данаил Николов) се организира първи общински конкурс за постери на темаДнешният век е век на Свободата. Засега са 50 участниците в три възрастови  групи. Награждаването е на 2 март от 15 ч. в залата на Общинския съвет, където ще бъде подредена и тематичната изложба.

Наскоро абитуриентите от 12-и клас от СУ „Христо Ботев“ посветиха на училищния си празник патриотичната вечер „Добруджа и моето училище”. Гостуваха Вокална група „Детелини” с ръководител Стоян Дечев, танцьори от ТС „Дунавска младост” при НЧ „Н. Вапцаров”, журналистът Йордан Георгиев от Силистра, както още местната поетеса и общественичка Румяна Капинчева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар