петък, 3 февруари 2017 г.

Бардът Митко Динев в Силистра: Във всяка зала на смеха има и стена на тъгата

Поетът с китара Митко Динев представи през януари 2016 г. новата си книга „Няма нищо лошо в това да се прави понякога и добро”. Старозагорският бард, който е автор на няколко сатирични поетични сборника, се представя пред родна публика този път с проза. „Няма измяна. Това е просто кратка почивка от епиграмите. Пък и бяха се натрупали доста случки от живота ми, които бях длъжен да разкажа”, коментира Митко Динев въпроса защо е изменил на поезията.

По думите му, заглавието на новата книга е провокативно. Тя съдържа разкази, които са преживени от него и хората в живота му, както и разкази на чужди истории, преразказани в негов стил. 

По покана на поета Любен Дашев, на писателя Михаил Жеков и на музиканта Иван Неделчев, както и със съдействието на Лиляна Иванова, той гостува за пръв път в Силистра, за да участва в забавна вечер, проведена в ресторант "Силистра".

В продължение на час автентичният, харизматичен и атрактивен бизнесмен и автор на над 100 песни се вписа в едно необикновено за града парти в малък, но уютен ресторант, събирайки подходяща за купон компания, вкл. и свои събратя по перо.

Преди години гостът пред столичен вестник заявява: "Аз съм просто един обикновен българин, на когото му писна да чака светлото синьо бъдеще и да се гуши пред всеки, щото може да го сритат...". А днес в Силистра каза: "Цинизмът не е в думите, а в това, което се случва около нас, а ние не го забелязваме. Благородна е задачата да предизвикаш усмивка. Във всяка зала на смеха има и стена на тъгата." 

Няма коментари:

Публикуване на коментар