
Във
фейсбук страницата на Смилец от името наинициаторите бе написано: „Радваме се, че
инициативата обединява малко и голямо от нашето село. Има и емоции, има и
работа има, но ще има и хубави спомени!“
Преди близо 4 години в. „24 часа“ написа по повод
гостуването на майстора на различни ястия и ТФ-звезда в село Калипетрово: „Атрактивни манджи ще покаже от малкия екран в близките
месеци Иван Звездев. Той е на кулинарно сафари в силистренското село Калипетрово.
Местни младежи го поканили да възродят заедно гурме традициите си. В менюто има
цяла серия от десерти от динен мед, наричан в Добруджа маджун.
Звездев също участва в неговата изработка,
за която са необходими големи количества зрели дини. Сред деликатесите е и
т.нар. ешмерия - запечено брашно, объркано с динен мед.“ Впоследствие производството на динен мед и
на ястие с този вид деликатес, характерен за Добруджа, бе показано в рамките на
едно от 14-те телевизионни предавания, подготвени от екипа на Звездев.
Няма коментари:
Публикуване на коментар