четвъртък, 3 ноември 2022 г.

Обновление в Кризисен център Силистра

В края на годината и в навечерието на нови благотворителни акции от страна и в полза на силистренския Кризисен център за лица – обект на домашно насилие и трафик на хора, се отчитат резултатите от скорошните подобни дейности. Става дума за 8 нови рамки за легла от четирима анонимни дарители, както и за 8 нови матрака, също дело от четирима анонимни дарители). И още: 14 протектора за матраци (UK friends charity. Bulgaria Charity Support), 4 големи гардероба, 4 комплекта чекмеджета, 4 лампи за спалня (Анонимен дарител), 1 хладилник с фризер (благотворителен жест на г-жа Бернадет Легет и на нейни приятели от Обединеното кралство, живеещи предимно в България).



Пред обществото се декларира, че са останали непохарчени средства за над 481 лв. Обявява се обаче необходимост от два телевизора, но останалите пари все още не са достатъчни, поради което бъдат добавени към набраните през ноември (акцията под формата на базар е на 10 и 11 ноември в центъра на Силистра – началото е в 10 ч. в първия ден, а краят е в 16 ч. на другия ден.)Направен е разбор на ситуацията, от който става ясно от какво още има необходимост: 3 големи шкафа за съхранение на спално бельо, кърпи и резервно облекло; от 1 маса и 10 стола, както и от 2 климатика, но за всичко това ще има нови акции в следващите месеци. Междувременно се отчита направено дарение на бебешки облекла на родилното отделение в Силистра.

За себе си Бернадет, за дейността на която наскоро в. „Телеграф“ пусна очерк на кореспондента си в Русе Жанета Йорданова, заяви: „Както знаете, аз съм само доброволец в организацията Женско сдружение „Екатерина Каравелова“, което изпълнява социалната услуга в Кризисния център, но се радвам да бъда част от тази група от прекрасни грижовни дами. Всички можем да работим заедно, за да постигнем по-добър живот за тези, които са по-малко щастливи от нас. Благодаря на всички за грижата и вниманието към другите. Моля, продължавайте да ни подкрепяте, както можете. Наистина сме благословени за вашата подкрепа и разбиране“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар