понеделник, 15 април 2019 г.

Ротари клуб пред бал за средства за нов проект

Навръх Лазаровден и в навечерието на Цветница в ресторант "Дръстър" в Силистра ротарианци от местния клуб и техни гости от други градове, както и от Румъния ще посветят една тържествена вечер на пореден бал за събиране на средства. Този път в името на реализацията на нов проект на Ротари клуб Силистра. Междувременно продължава подготовката на втория етап от проекта "Чиста вода" с монтаж на еко чешми в три силистренски гимназии - ПМГ и ПГСУАУ, където в момента прозрачни урни са поставени за известно време, за да се съберат още средства, за да има и за трите училища. 

По този начин се изпълнява поръката - адресатът на благотворителността да стане съпричастен, за да оцени най-добре това, което му се случва по нечия идея. По подобен способ стана реализацията на първия ротариански еко проект в СУ "Н. Вапцаров", където едновременно с монтажа на чешмата стана и реализацията на проект за промяна на облика на коридорите и на стаите в училището - в него участваха учители и ученици. В ОУ "Иван Вазов", където чешмата също е факт, са поели ангажимент със свои средства да бъде продължен проектът. ОУ "Отец Паисий" е третото училище с подобна инициатива.

С набраните средства на 20 април с приоритет ще бъде закупено устройство Tobii РСЕуе, предназначено за проследяване на погледа, позволяващо чрез него управление на таблет, лаптоп или настолен компютър. Подходящ софтуер помага на хора с комуникационни затруднения да получат по-високо ниво на независимост. Той включва занимания, развиващи умения за комуникация, вкл. чрез символи и текст. Устройството е жизнено необходимо на хора. нямащи възможност да изразят усещания или от какво имат нужда поради невъзможност да комуникират по нормалния за хората начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар