сряда, 10 април 2019 г.

Пощата в Силистра става изложбена зала за филателия

Филателна изложба ще бъде открита днес в централната поща на Силистра, съобщиха организаторите от Силистренската община, Областната пощенска станция и филателното дружество „Димитър Дончев“. Изложбата е посветена на 140-та годишнина на българските пощенски съобщения и пощенската марка и 140-та годишнината от създаването на ПТТ станция в Силистра. Ще бъдат показани 13 колекции от Силистра, Добрич, Разград, Плевен, от селата Стежерово и Златия. Силистренското филателно дружество има над седемдесет годишна история. 

Дружеството е създадено от 17 души под името Българско марколюбителско дружество „Сантим“. Първи председател на дружеството е Борис Манчев - съдия в Силистренския окръжен съд. Уставът е в шест раздела. Днес дружеството носи името на добруджанския революционер Димитър Дончев. Сегашното име на дружеството е дадено през 1974 година по предложение на неговия секретар Христо Христов.

Така за няколко дни салонът на силистренската поща ще се превърне в изложбена зала за филателни колекции. Най-често изложби с подобен характер в Силистра са показвани в зала "Диоген Вичев на РБ "Партений Павлович", фоайето на Драматичен театър, но марки са подреждани ив залите на Общински съвет Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар