сряда, 10 април 2019 г.

Поредна благотворителна вечер на Ротари клуб Силистра

Време е за предвеликденска благотворителност по покана на Ротари клуб Силистра в полза на Център за специална образователна подкрепа в Силистра. Очакваме да уважите поканата за тържеството навръх Лазаровден, в навечерието на големия празник „Цветница“.

С набраните средства с приоритет ще бъде закупено устройство Tobii РСЕуе, предназначено за проследяване на погледа, позволяващо чрез него управление на таблет, лаптоп или настолен компютър. Подходящ софтуер помага на хора с комуникационни затруднения да получат по-високо ниво на независимост. Той включва занимания, развиващи умения за комуникация, вкл. чрез символи и текст. Устройството е жизнено необходимо на хора. нямащи възможност да изразят усещания или от какво имат нужда поради невъзможност да комуникират по нормалния за хората начин.

Подобни изяви силистренските ротарианци провеждат от 2005 г. насам за всяка Коледа и Великден, вече над 20 пъти, неизменно в ресторант „Дръстър", където всеки понеделник от 17,30 ч. в зала „Сребърна са сбирките на членовете на клуба.

В годините назад събраните средства са насочвани към различни адресати: бившия Дом за деца „Димчо Дебелянов, училища, детски градини, МБАЛ Силистра, спортни клубове, клубове за танци - спортни и хип-хоп. Реализирани са проекти като Парк за отдих между ул. „Сан Стефано“ и „Ген. Колев“, монтаж на еко чешми в училища. Подпомагани са турнири по баскетбол с участието на спортисти от Баскетболен клуб Доростол“ и емблематични културни прояви като „Гозбите на Добруджа“ и „Сребърна пее и се смее“.

Факт са залесителни акции в Дунавски парк и в парк край монумент „1 800 г. Силистра“. Своя принос за провеждане на събитията са имали известни певци и танцьори, някои от които родом от Силистра, като Ивелина Димова - солистка в Ансамбъл „Филип Кутев“, Ели Раданова - участничка в тв-шоу, Христина Христова – ТИТА – участничка в тв-шоу, Йордан Марков - поп певец с успешна кариера и два солови албума, Илия Добрев – шампион на България и на Словения по спортни танци, Влади Димов – участник в тв-шоу, ексфакторката Виктория Георгиева, Свилена Георгиева - носителка на награди, Танцов център Импресия и Танцов клуб Елеганс“, Китарен клуб „Акустик“ с преподавател Виктория Цветкова, Театрално студио „Артистик“ с р-л Христо Христов, Драматично-куклен театър Силистра, акордеонистът Стоян Дечев, Школа Великов“, Балет Б2, Балет Лиденс
и др. Своя глас в името на благотворителността неведнъж е извивал и ротарианецът Георги Иванов – кмет на село Сребърна, предишен президент на клуба и солист на Ансамбъл „Силистра“ при НЧ „Доростол“.

През последните години гост изпълнители са били представители на ЦМИ „Мегатон“, Ансамблите „Добруджа“, „Силистра“ и „Ритъм“, артисти самодейци от НЧ „Възраждане“ – село Сребърна, деца от ДГ „Нарцис“. Настроението в залата е ставало възможно и благодарение на рок групи като „Дивите лебеди“ и „Евърдрийм“. Своя чар и красота са пълнили в салона и участници в ревю на народни костюми от колекцията на Калина Михайлова. Свои стихове са рецитирали с патриотичен патос деца от Клуб за художествено слово с р-л Ванушка Александрова.

В предстоящия бал своето отношение към участниците ще проявят в целия си блясък и певчески умения - народни песни, вечна българска естрада, евъргрийни, съвременни световни хитове, членовете на Вокално студио „ДО РЕ МИ“ с р-л Бонка Скорчелиева, както и братята Пламен и Тодор Скорчеливии – акордеонисти виртуози. Лазарска група ще потопи присъстващите в атмосферата на празника Лазаровден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар