четвъртък, 11 април 2019 г.

Среща с медиите в Силистра дава старт на европейската предизборна борба

На 26 май т.г. българските избиратели за трети път от 10 години насам ще имат възможност да гласуват за депутати в ЕП (във всички страни изборите са от 23 до 26 май). Засега са известни кандидатите н някои от участващите политически сили. По традиция не всички ще намерят пътя до "най-северния север", да се представят в лично и в партийно качество. Реално предизборната борба не е започнала. Има назначен РИК с председател Теодора Тодорова, който вече взема решения и създава организация.

На практика стартира и походът на политиците в Крайдунавска Добруджа. Началото дава със среща с медиите в понеделник на 15 април 2019 г. от 17 ч. в конферентната зала на Адвокатска колегия Силистра Обединение ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

Организаторите са обявили и темата: „Акценти в изборната програма на Обединение „Демократична България”. По нея ще говорят кандидатите за евродепутати - дългогодишният дипломат СТЕФАН ТАФРОВ , представител на "ДА България" и АЛБЕНА СИМЕОНОВА, представител на ПП "Зелените".

Също следващата седмица, най-вероятно в сряда, но без предварително да е известно с кого и къде ще е срещата с представители на Коалиция "БСП за България", което бе обявено на проведената пресконференция от Стоян Мирчев - народен представител от 20-и МИР Силистра и заместник-председател на Националния предизборен щаб на левицата. Както е известно, на 14 април НС на БСП ще определи състава на листата на Коалицията, на която е известен само водачът - Елена Йончева, народен представител в 44-ото НС, говорител на парламентарната група.

Да припомним, че в настоящия европарламент Силистра бе представена с трима депутати, родени и израсли в града - Момчил Неков - БСП/ПЕС, Филиз Хюсменова - ДСП/АЛДЕ, Костадинка Кунева - СИРИЗА, Гърция. Най-вероятно и тримата отново ще са кандидати, и е възможно поне двама от тях да потвърдят мандатите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар