вторник, 16 април 2019 г.

Първо място на танцовата двойка Добрев - Месец в Одинцово (Москва)


Първо и шесто места зае танцовата двойка Илия Добрев – Ана Месец, представящи Словения,  в Международния открит турнир (International open), проведен в Одинцово край Москва. Това стана възможно, след като талантливата българо-словенска двойка бе финалист както в категория „латина“, така и в категория „стандарт“. 

За отбелязване е, че, откакто се състезават в най-старшата възрастова група, силистренецът и партньорката му от Любляна са за първи път финалисти в „латина“ в международно състезание от такъв мащаб.

С постигнатия резултат двойката е под №51 в световната ранг листа на „стандарт“, при това само на 6 точки от топ 50. Танцовите двойки играят в различни видове турнири по сложна система на точкуване и премиране. Откритите турнири са 4 вида – open, internationak open, world open, Grand Slam, като в тях се дават от 100 до 600 т. В зависимост от броя участници и съдии и броя държави, които представляват, точките се увеличават с определен коефициент.

Има световни и европейски (континентални) първенства, както и световни и европейски (континентални) купи, където има квоти за всяка държава – по две или една двойки. Останалите първенства са международни открити – в тях двойките се включват свободно и по своя преценка. Разликата е в броя точки, които може да се вземат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар