понеделник, 22 април 2019 г.

Гимназист от Силистра лауреат на национална олимпиада


В деня, в който отбелязваме годишнината от избухването на Априлското въстание – 20 април, недалеч от моста „Първа пушка“ в Копривщица, където е даден първият залп на въстанието, бе проведен първият етап на Дванадесетатата национална олимпиада по история и цивилизация

Сред общо 95 ученици от 7. и 12. клас от цялата страна силистренският абитуриент Димо Савов от ПМГ "Св. Климент Охридски" Силистра с оценки 6.00 на писмения и на устния кръгове стана един от лауреатите на олимпиадата. Това е неговото второ подобно постижение, след като бе първи и в националната олимпиада в Казанлък в 7. клас през 2014 г. 

Още в областния кръг на олимпиадата ПМГ „Св. Климент Охридски“, гр. Силистра се представи достойно със завоюваните първи места в 5., 7., 9., 10., 11. и 12. клас. За националния кръг бяха класирани Николай Георгиев от 7. клас с преподавател Стоянка Димитрова (класирал се за втория етап на националната олимпиада и получил крайна оценка 5.73) и Димо Савов от 12. клас, чийто учител е Маргарита Александрова. За сърдечната и човешка подкрепа екипите ученик - учител отправят специални благодарности на историците Тодор Николаев и Иван Занов!



1 коментар: