сряда, 10 април 2019 г.

Ден на отворени врати във Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“


„Ден на отворени врати“ ще има на 18 април т.г. във Филиал Силистрa на Русенски университет „Ангел Кънчев” (ул. „Албена“ №1), обяви директорът на Филиала доц. д-р Валентин Стоянов. Според програмата в 14 ч. е предвидено откриван, последвано от посещение на щандовете на участниците в проявата – първа по рода си от няколко години насам, на изложба с експонати на участниците в конкурсите, проведени в рамките на традиционните „Майски празници“ и на „Борса за добри педагогически практики”. Ще има отчитане и на резултатите от своеобразните състезания, както и награждаване на победителите.

В 14,30 ч. ще трябва да започне среща на академичното ръководство на Русенски университет „Ангел Кънчев” и на Филиал Силистра, заедно с представители на Областна администрация Силистра, с представители на РУО на МОН Силистра и на образователните институции в областния град и в региона.

В 15 ч. е срещата с  представителите на бизнеса от Силистра и региона. Подобна бе проведена преди една година в заседателната зала на Областна администрация, тогава с домакинството на областния управител Ивелин Статев, който е поканен да участва в  Деня на отворените врати, чието закриване е в 15,30 ч., предшествано от посещение в аудитории, учебни зали и лаборатории.

На 9.04.т.г. доц. д-р Стоянов, заедно с колегите си от Филиал Силистра доц. д-р Диана Железова и д-р Силвия Георгиева посетиха трите лицея в населени места в крайгранична Румъния – Лицей „Крал Карол Първи в Остров, Общообразователен лицей в Бъняса и Технологичен лицей „Николае Истрацою“ в Делени.

Представен беше широкият спектър от бакалавърски, магистърски и докторски програми в Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Филиал Силистра. В последвалите конструктивни дискусии бяха обсъдени възможностите за обучение на румънски зрелостници, както и за провеждане на курсове, семинари и тренинги към Центъра за продължаващо обучение при Филиала.

Директорите и на трите лицея изразиха своята подкрепа за продължаване на двустранното сътрудничество чрез съвместни дейности от общообразователен, културен и научен характер. Само преди две години те бяха успешни партньори на Филиал Силистра в научноизследователски проект от Фонд „Научни изследвания” на тема „Проучване на съвременни образователни модели в трансграничния регион Силистра – Остров – Бъняса – Делени”. В края на срещата директорът на Филиала отправи покана към ръководствата на лицеите, техните учители и ученици за участие в Деня на отворените врати на Филиал Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар