сряда, 24 юли 2024 г.

Взривоопасна музикална смес в Силистра от джаз, рок, фънк и други жанрове от преди 40-50 години

Наскоро в р-т "Ривърсайд" в Силистра бе проведено неповторимо по своето съдържание матине - специален гост бе арфистката Яна Дойнова, която не само възхити публиката, но и даде възможност на всеки да се докосне до древния струнен инструмент. Музикалната проява бе продължение на други подобни в това заведение до Дунавския парк. Друг е въпросът е, че за изяви от този характер трябва да има и по-подходящи места в града. Добрата новина е, че и в следващи летни дни ще има поне още една музикална вечер. 

За нея разбираме от покана за събитието "The Music of "Weather Report" на 6 август от 19 ч. От Уикипедия научаваме, че „Уедър Рипорт“ е американска джаз фюжън група, активна през 70-те и началото на 80-те години на ХХ век, ръководена съвместно от австрийския кийбордист Джо Завинул и от американския саксофонист Уей Шортър.

Взривоопасната музикална смес в Силистра ще забъркат саксофоните на Петър Момчев - родом силистренец, представител на видна музикална фамилия от крайдунавския град; бас китарата на Радослав Славчев (Ривърмен), барабаните на Емил Тасев и клавишните на Кирил Атанасов. В очакване сме да чуем: Teen Town, River People, Havona, Birdland и още други известни пиеси от преди 40-50 години. От поканата за събитието разбираме, че става дума "Не за джаз, не за рок, не за фънк, а за музика, създадена от тези и много други жанрове".

Няма коментари:

Публикуване на коментар