понеделник, 27 септември 2021 г.

Силистренските ротарианци с принос за лепта в полза на децата на Русе


Снимка на участниците в ротарианската проява в Русе със силистренско участие (сайт akcent.bg)

Президентът на РК Силистра Боян Боев - в средата, взема наградата за успешното представяне в проявата. По подобен начин миналата седмица силистренци участваха и в ротариански пикник на Ротари клуб Тутракан за изграждане на т.нар. Солна стая в местна детска градина, за която са събрани и по други начини общо 10 000 лева.

Близо 4 000 лева бяха събрани за подкрепа на децата на Русе на деветото международно Дунавско барбекю в събота, организирано от Ротари клуб „Русе Дунав“ с участието и на ротарианци от РК "Силистра", които също имат принос към благотворителната лепта, съобщи сайтът utroruse.


На снимката: Николай Костов - паст президент на РК Силистра и паст асистент на дистриктния управител на ротарианската общност на България за Зона 13 (Русе, Силистра, Тутракан), заедно с настоящия асистент Нина Крушева от Русе

Отделно: сред участници от осем отбора от Силистра, Русе и Свищов, първо място в категория "Пикантна скара" на силистренския мастершефски тандем "Боян Боев - Николай Костов", представители на Ротари клуб Силистра в 9-ото Международно дунавско състезание за приготвяне на ястие в сферата на BBQ, инициатива на Ротари клуб Русе Дунав с актуален президент д-р Виктор Маргаритов от МБАЛ Бяла, преминало с благотворителна кауза под мотото "Подкрепи децата на Русе".

В допълнение от сайта Akcent.bg, Русе: "Вкусотии, мезелъци и всякакви местни деликатеси по уникални рецепти се вихреха на барбекюто. Беленската дружинка покори присъстващите с две войнишки баки със зрял боб. Атрактивно приготвеният дунавски шаран не успя да стигне до гостите на Пламен Цветков, тъй като бе откупен, а парите отидоха за благородната кауза. Вместо класиране на приготвените плата и блюда - най-обилно бе на вищовлии, и кошница с мезета онт месокомбината в Бяла се разиграха на търг". 

Да припомним, че последният засега проект на Ротари клуб Силистра, проведен по същество през м. август т.г., завърши наскоро с предаване на Регионална библиотека Силистра на 4 противовирусни апарата за най-големите помещения в най-голямото в областта библиотечно звено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар