понеделник, 13 септември 2021 г.

Певчески таланти блеснаха на „Дунавски звезди – Силистра 2021“

В Силистра бе проведено третото издание на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“, в който се включиха повече от 100 млади таланти (певци индивидуалисти, дуети, трио и вокални формации). Те бяха разпределени в четири възрастови групи и оценени от жури с председател естрадната певица Петя Буюклиева. Организатори са Музикална компания „Сенс мюзик“ на поп певеца Йордан Марков, заедно с община Силистра и със съдействието на десетки фирми.



Една от целите на проявата е развитие и подпомагане на творчески устремени деца и млади хора, осъществена при отлична организация. Макар и в условия на ограничения – провеждането й бе изцяло в салона на Драматичен театър, което ограничи кръга на зрителите. Включително по време на чудесния концерт, озаглавен „Пеещо жури“ (Дивна, Деян Неделчев, Йордан Марков и др.), както и във вечерта на раздаването на наградите, завършило с гала изпълнения, превърнали се в мехлем за душата на публиката.

Носител на най-голямата награда „Гран при“ е Димитрина Германова от Добрич (за отбелязване – в предишните две издания победители бяха момчета: Максим Ялнъзов от Варна и Марио Младенов от Каспичан, които участваха в концерта в заключителната вечер). Тази година в отделните възрастови групи победиха само момичета: Габриела Йорданова и Виктория Пощарова от Шумен, Жаклин Костадинова от Бургас и Емили Джамбазова от Силистра. Специалната награда на кмета на община Силистра бе присъдена на Кристалена Стоянова от Варна, връчена й от заместника на кмета по хуманитарните дейности Мария Недялкова.

На областния управител наградата отиде при Симон Павлова от Петрич, връчена лично от Ели Тодорова – представител на държавната власт в област Силистра. Спечелилата трето място Вокална група „ДО РЕ МИ“ Силистра с р-л Бонка Скорчелиева получи наградата и на Силистренската адвокатска колегия, връчена от адвокат Константин Стоилов, общински съветник в ОбС Силистра. Трета награда и за силистренския дует „Камелия и Ева“ от ЦМИ „Мегатон“ Силистра, чийто представител  Рада Динева също бе с награда, тъй като е сред най-добрите в първа възрастова група, макар и да не е сред призьорите.

Освен многобройните награди, осигурени от известни в страната и чужбина фирми, в това отношение свой принос имат: „Централ парк“ Силистра с  награди за четирима участници, а своя награда даде и Антония Камбурова от Тутракан. В края на проявата благодарности към всички изрази Йордан Марков, като главен двигател и инициатор на конкурса.

Водещият на конкурса Наско (Атанас Стоянов) от „БГ радио“, което силистренци слушат всеки ден в центъра на града от обществените тонколони, също благодари за чудесната проява, в която заедно с Димитринка Димитрова, като логистик на конкурса, е имал възможност да бъде основна фигура. Той похвали освен организацията, още невероятното осветление и озвучаване, което е сред най-добрите образци по рода си, сравнено с други конкурси. Разбира се, не пропусна, подобно на много гости на града, да изрази удовлетворението на участниците в проведената разходка с водно превозно средство по река Дунав, което по правило оставя незабравим спомен за цял живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар