неделя, 19 септември 2021 г.

Силистренско сдружение отчита дарения на лаптопи на деца от семейства с финансови трудности

 Новата учебна година започна присъствено, но все така актуална е задачата на училищата при влизане в режим на дистанционно преподаване всички ученици са имат достъп до електронни устройства и до интернет. Преди няколко месеца започна кампанията „Подари компютър на дете” на СНЦ „Женско сдружение „Екатерина Каравелова” Силистра. През м. април 2021 г. по сметката на Сдружението са постъпили нови  1000 лв. от частен дарител.

В отчетен порядък оттам съобщават, че с тях са закупени още три компютъра и периферни устройства, за да бъдат предоставени на деца от град Силистра. Дарение в регистъра е влязло и от Национална мрежа за децата –става дума за три лаптопа и за един проектор (мултимедия) – всичко е втора употреба, но в отлично за ползване от потребителите състояние.




От лаптопите организацията ще ползва и в Кризисния център, където обикновено с майките си са настанени и деца на различни възрасти, а проекторът и вторият лаптоп се ползват за целите на Център за обществена подкрепа. Третият лаптоп е дарен на дете от многодетно семейство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар