четвъртък, 2 април 2020 г.

Студенти и преподаватели от Филиал Силистра в международна видеоконференция


В началото на м. февруари т.г. Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Институт за управление на знанието от Скопие (Северна Македония) сключиха Споразумение за сътрудничество в своите области на интересr. Документът бе подписан от доц. д-р Валентин Стоянов – директор на Филиала, и от проф. Роберт Димитровски – председател на Научен съвет при ИМЗ.

Целта е да се насърчи участие в организираните от скопския институт научни конференции в различни балкански държави, вкл. в България (hрад Банско е сред домакините на една от четирите конференции, всяка от които има условно наименование). Интервю със скопския професор, публикувано в сайта Портал Силистра, ни припомня написаното в блога ВЕРСИНАЖ, че в края на месец април т.г. в град Балчик предстои студентска и преподавателска конференция, в която е предвидено силистренско участие.

За какво става дума: "По инициатива на колеги от Филиала на Русенски университет в гр. Силистра, заедно с колегите от гр. Кълъраш от Република Румъния, както още от Стара Загора, Пловдив и Бургас ние се съгласихме да помогнем студентите, които са в последния курс на обучение, и да ги наставляваме в желанието им да напредват в своите разработки. Такъв организиран подход може да бъде основа за създаване на едно добро научно бъдеще и насърчаване на младите хора за развитие в академична кариера. Конференцията бе насрочена за 24-26 април 2020 г., но, предвид усложнената ситуацията, вероятно ще я превърнем във видеоконференция, а статиите ще бъдат публикувани в списанието, издавано в Северна Македония".

В допълнение от доц. д-р Диана Железова: "Ще участват преподаватели и студенти от Филиала, не само от завършващите, но още от първи и от втори курси, които имат изявен научен интерес и разполагат с подходящи академични разработки. Срокът за определяне на участниците 7.04. До този момент се знае за петима преподаватели и за десет студенти; както и за учителка от СОУ "В. Левски" (Дулово), която е кандидат-докторант".

Няма коментари:

Публикуване на коментар