четвъртък, 2 април 2020 г.

Виртуална кулинария по...яворовски, но в Силистра


От профила на ЕГ "П. Яворов" Силистра. В условия на виртуално интернет обучение в дни на извънредно положение в страната участниците от Клуб „Здравословен начин на живот и хранене - европейска кухня“ при единстгвеното по рода си учебно заведение в област Силистра вече изпитват кулинарните си възможности и в онлайн среда, като си отправят предизвикателства да сготвят нещо сами и да го представят пред съучениците си.


В онлайн среща Имран Мустафа от 12-и клас представи своите кулинарни шедьоври с видеозапис, като сподели с останалите участници от клуба всичко за начина на приготвяне на цели четири сладки и солени изкушения – баклава във вид на мидички, солена торта, турска баница и торта като сърце, приготвена с много любов за рождения ден на нейната майка. Имран получи поздравления от ръководителя на клуба – П. Генчева, а съучениците ѝ си пожелаха скоро да могат да опитат от вкусните изкушения. Имран завършва ЕГ тази година и е избрала да кандидатства в специалност „Гастрономия“. След демонстрираните умения и отношение към храната сме убедени, че е направила правилния избор и от сърце ѝ желаем успех!

Принудителното от обстоятелствата общуване чрез електронните устройства и социалните мрежи в интернет създадени нови форми на преподаване, на споделяне и на колективно изживяване. Още два примера - един в минало време, а друг - в предстоящо: наскоро Спортно училище "Дръстър" чества 15-ия си патронен празник чрез виртуални срещи и поздравления, а студенти от Филиал Силистра на Русенския университет предстои да наблюдават онлайн урок по английски език в ОУ "Отец Паисй", за да го коментират после от медодическа гледна точка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар