четвъртък, 23 април 2020 г.

Силистренка от Ню Йорк с награда за принос към филм с „Оскар” („Жокера”)


Живеещата в Ню Йорк силистренка родом Елеонора Дечева (Eleonora de Simone в професионалната си изява  на специалист по интериорен дизайн, както и във Фейсбук) получи признание за работата си в полза на черната психологическа драма „Жокера”, която тази година бе с 11 номинации за наградите „Оскар” (един присъден).

От снимка от профила й в социалната мрежа става ясно, че наградата е за за принос към върховите постижения в изработката на продуцентски дизайн на филма. На практика Елеонора, която е дъщеря на почетния гражданин на Силистра Стоян Дечев (известен музикант – акордеонист и ръковидител на певчески групи), е била неизменна част от екипа, ангажиран с част от специфичните, но важни за кинолентата дейности.

За ВЕРСИНАЖ живеещата със семейството си повече от 20 години в САЩ наша съгражданка заяви: „В продължение на много месеци през 2018 г. по време на снимането на филма бях зам.-директор в арт-офиса на продукцията, подготвящ сцени от филма в дизайнерски план. Работила съм по 10-11 часа на ден. Екипът ни беше много добър и съм доволна от съвместната ни работа”.

Като професионалист в своята сфера, Елеонора е част от Internet Movie Database – онлайн базата в интернет с информация за актьори, филми, телевизионни предавания и звезди, видеоигри и технически персонал. Базата е с начало 17 октомври 1990 г. и от 22 г. насам е собственост на Amazon.com.

Силистренката е завършила средно образование в град Силистра и полувисше в град Велико Търново. В Ню Йорк е учила в PRATT INSTITUTE – една от най-добрите в света школи за дизайнери, предоставяща на студентите си обучение, което е несравнимо по своето качество. Нейната интердисциплинарна учебна програма насърчава студентите за участие в съвместни и креативни стратегии за дизайнерско мислене. Преди това е учила в Harrington College of Design в Чикаго. Синът й Едуард, който е роден в България, но от 3-годишен живее в САЩ, също е завършил архитектура и вече успешно практикува модерната специалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар