сряда, 29 април 2020 г.

Силистренец реди градинки във време на криза


Магдалена Великова
 до 


"Запознайте се с Кольо Гугов от Силистра, родом от с. Алеково. Скромно го почерпих с една бира в знак на признателност към трудолюбието му. Браво за самоинициативата ти! Браво за труда ти!  Браво за упоритостта ти! Да си жив и много здрав чичо Кольо!".

Поводът: сам реди градинки край блокове. А минатала година бе в основата на концерта, който синът му Димитър Гугов - гъдулар с кариера във Франция и по света, направи със свои партньори в залата на родното училище - СУ "Н. Вапцаров" Силистра.

Преди години друг силистренец - учителят Румен Манолов, в района на т.нар. бизнесинкубатор, беше подредил етно кът, който през 2011 г. по останала неизвестна във времето причина бе разрушена. На много места в града обаче и други граждани сами копаят и садят градинки пред блоковете си, а в село Айдемир край главния път вдясно в посока Русе има цяла отсечка, осеяна с красиви цветя. Наскоро дългогодишният общественик Георги Вълев в центъра на града пред блока, в който живее, със свои партньори монтира пейка и маса от дърво. По инициатива на юристка и нейни сподвижници специалисти в ландшафта, бе оформен алпинеум в съседство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар