четвъртък, 14 юни 2018 г.

На Еньовден в Дунавски парк Силистра


На 24 юни 2018 година /неделя/ Община Силистра и Регионален исторически музей Силистра организират поредния празник „С билки и песни на Еньовден”. Една възможност за жителите и гостите на града да се докоснат до уникални български обичаи и занаяти, да се повеселят и да закичат китка билки под сенките на боровите дървета в прохладния Дунавски парк.

И всичко това в атмосферата на оригинални стари носии от Добруджанския край и ретро занаяти от бита на българина, представени от НЧ „Светлина 1906” – с. Смилец, НЧ „Дочо Михайлов 1906” – с. Бабук, НЧ „Христо Ботев 1941” – с. Българка, НЧ „Ламбриново-2013” – с. Полк. Ламбриново, съвместно с ДГ „Нарцис” – гр. Силистра.

В програмата са включени песни, игри и танци с участието на Музикална школа „Великов” към НЧ „Дръстър 2012” Силистра, Театрално студио „Артистик” към ОДК  Силистра, както и самодейните групи към читалищата в селата, вземащи участие в проявата

Начало на програмата е от 10 часа на 24.06.2018 г. -  ден неделя, в Дунавския парк до шадраваните срещу ПМГ „Св. Климент Охридски”. Там ще бъдат разположени щандове с ароматни и лековити билки, ще има демонстрация на стари занаяти, ще бъдат представят интересни обичаи. Таланти от различни поколения ще пеят и танцуват за здраве и късмет. Очаква Ви голямо празнично хоро и Еньовски венец, за преминаване под него за здраве. И още много изненади, които ще видите на място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар