петък, 8 юни 2018 г.

Силистренски художници сред най-добрите в конкурса на Алианц България

VI-ият Национален конкурс а живопис, скулптура и графика "Алианц България" се провежда под патронажа на Министерство на културата т.г. и като част от него в Художествена галерия Добрич бе подредена изложба с 90 творби на 58 художници, половината от които са живопис, а останалите - поравно, са скулптура и графика.

dariknews.bg
Проявата е от 2008 г. и става факт заедно със СБХ, а финалът е в София. Част от авторитетното жури е силистренският скулптор проф. в НХА Ангел Станев. Силистренци има сред номинираните: Константин Дончев и Таня Кулева (живопис);  Пламен Аврамов и Калоян Георгиев (скулптора). Христина Гаева бе отличена за „Графика“ (на снимката) с произведението си „Повдигната завеса“. В тази категория номинирани за финален кръг са Пламен Аврамов, Димитър Кулев, също от Силистра. 


Конкурсът представлява преглед на съвременното изкуство, като в него няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор. Творбите са оценявани и селектирани от жури, различно за всяка изложба, съставено от изявени художници и изкуствоведи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар