сряда, 13 юни 2018 г.

Добруджанки на зумба в Атина


В  световен зумба форум в Гърция инструктори от Казанлък, Добрич, Варна, Пловдив, София и Силистра Като част от българската група – общо 25 души, се включиха и 7 момичета от Силистра, които тренират в единствения местен клуб. 

„Песента на Нели Петкова „Аз и ти“ е била разработена специално за случая с фолклорни мотиви“, обясни по Добруджа ТВ Стоян Стоянов, лицензиран зумба инструктор от Добрич. Създателят на зумба Алберто Перес е присъствал на събитието. На 6-9 септември в Балчик, както и в зала „Добротица“ в Добрич, ще има зумба фестивал с представяне на различни видове зумба. 


Уикипедия: Зумба е групова кардио (аеробна) тренировка с елементи на танци, аеробика и фитнес, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ Перез през 90-те години на ХХ век. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар