четвъртък, 14 юни 2018 г.

Театрално студио „Артистик“ при ОДК Силистра с премиера на „Чарли и шоколадовата фабрика“ по романа на Роалд Дал„Чарли и шоколадовата фабрика“ 
е по романа на Роалд Дал (уелски писател хуморист от норвежки произход, известен с късите си разкази с неочакван край и произведенията си за деца, 1916-1990 г.) със сценична адаптация и режисура на Христо Христов. Авторът е магьосник на историите, от които всеки попаднал в тях трудно ще по иска да излезе след края им. Затова пък започва неусетно да вярва,че светът е все още онова приказно място, в което лесно се размиват рамките на външното и вътрешното - на тялото и на душата; на въображението и суровата реалност. 

„Чарли и шоколадовата фабрика“ е роман, но за първи път в България се качва на сцена чрез режисьорска адаптация. Темата в спектакъла е вечна, а историята - актуална досега…и днес!

…Пуснат е залог. Пет деца късметлии трябва да открият пет златни билета, скрити под опаковките на пет шоколада. Наградата? Невиждана и нечувана! Човекът, стоящ зад всичко е господин Уили Уонка, създател на шоколадовата фабрика в града. Личност, която никой не е виждал, но всеки е чувал. За чудатостите, които работят там и ненадминатите шоколади, от които всеки опитал ги, не може да остане безучастен!

Чудак? Ексцентрк? Шарлатанин?...Човек?...Който и да е, всеки копнее да го види и да прекара поне час във фабриката с него. От другата страна е Чарли – бедно, но много умно и чувствително дете и неговото безкрайно бедстващо, но обичащо се задружно семейство.

...Кой ще открие златните билети? Всички вече ги търсят трескаво! Кой ще се обкичи със слава и награди и какво го очаква вътре във фабриката?...Ще видите на 21 юни т.г. от 19 часа на сцената на Драматичен театър Силистра!

Сценография - Живка Ковачева. Музикална среда - Бурчин Неждет. Песни - Музикална студия - До Ре Ми. Видео - Адриан Ал Жазар. Костюми - Шивашко ателие „Вяра и Надежда". Хореография - Христо Христов. Фотография: AIM Photo. Плакат: Николай Павлов.

Участват: Тони Огнянов, Георги Красимиров, Иво Сергеев, Ивета Атанасова, Николета Атанасова, Мерткан Бейзат, Камелия Костова, Лъчезар Иванов, Лидия Стефанова, Иво Стойчев, Ванеса Миланова, Пресияна Минкова, Гергана Филипова, Стелиана Ивайлова, Габриел Георгиев, Симона Генадиева, Камелия Сашева, Миряна Димитрова, Християна Атанасова, Жени Маркова, Наталия Енчева, Елеонора Викторова, Благовеста Георгиева, Биляна Георгиева,Марин Маринов, Христо Христов и деца от малката група на „Артистик“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар