вторник, 16 октомври 2012 г.

Календар на СБЖ краси читалището в село Голеш







         Новият календар на СБЖ за 2013 г. ще краси читалището в  село Голеш, община Кайнарджа. Календарът е със силно патриотично звучене, благодарение на изображенията на видни български литератори, сред които Христо Ботев, Гео Милев, Сирак Скитник и др. 
         Подаръкът бе специално пратен от УС на най-голямата журналистическа организация у нас във връзка с участието на деца от селото в полуфинала на декламаторите в конкурса за възрожденска поезия, чийто финал е на 3 ноември т.г. в град Русе. Русенци за втори път провеждат рецитаторския форум, но за пръв път с участието на творци от Силистра, Разград и Добрич. Над 40 ученици, педимно между 13 и 18 години, се явиха в конкурса като представители на Силистра, Дулово, Тутракан, Главиница, Айдемир, Кайнарджа, Голеш и Чернолик. Българчета, турчета и ромчета се изявиха предимно с творби на Христо Ботев и Иван Вазов. 8 от тях ще се явят на конкурса в Русе.
       Тинчер Ибрахим от Главиница получи наградата (книгата «Налице и наопаки» на председателя на журито журналиста Йордан Георгиев) за най-вдъхновено изпълнение, в случая на известната поема „Кочо” от „Епопея на забравените”. Конкурсът бе проведен със съдействието на Куклен театър-Силистра, а в журито бяха още Ванушка Ангелова, дългогодишен ръководител на Клуб по художествено слово при ЦРД-Силистра, учител в ОУ „Отец Паисий”-Силистра, и Вяра Емилова, PR на Регионална библиотека „Партений Павлович”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар